Integrare ERP & Magazin Online

Ce BENEFICII are o companie ce implementeaza sisteme ERP dintr-o colaborare cu o echipa de eCommerce profesionista?
Economie de Timp, Energie și Bani
Integrarea ERP-ului cu magazinul online poate deveni o sursă de pierderi dacă implică prea mult suport tehnic.  În cazul unei integrari între sisteme, o echipă de eCommerce profesionistă reduce considerabil efortul echipei ERP. Aceasta nu va mai pierde timp explicând aspecte care sunt deja clarificate în documentația API. Astfel, proiectele nu rămân în stand-by și nu necesită clarificări repetate, evitându-se și eventualele conflicte cu clienții
Plus de Valoare pentru Clienți printr-o Soluție Integrată
Pentru companiile care doresc să își extindă canalele de vânzare prin eCommerce, o soluție ușor integrabilă ERP și Commerce oferă avantaje considerabile. Prin colaborarea cu o echipă de eCommerce profesionistă, clienții pot avea acces la aplicații deja integrate, care le permite să gestioneze atât procesele specifice din ERP, cât și procesele de eCommerce. Acest lucru elimină nevoia de a colabora cu doi furnizori care nu se cunosc, simplificând considerabil procesul de integrare.
Securizarea Clienților și Creșterea Veniturilor
Un magazin online sincronizat cu ERP-ul contribuie la creșterea afacerilor clienților, ceea ce are efecte pozitive și asupra colaborării cu furnizorii. Un client mulțumit și stabil este mai puțin tentat să caute alți furnizori, ceea ce consolidează parteneriatul. În plus, clienții pot solicita funcționalități adiționale sau alte module ERP, generând astfel noi oportunități de venituri. De asemenea, se pot crea oferte comune, care să asigure o colaborare pe termen lung.
Posibilitatea Căștigării unor Noi Clienți
O companie de eCommerce se află în relații strânse cu top managementul clienților și dezvoltă o relație de încredere cu acesta. Există conjuncturi în care se dorește schimbarea soluției ERP și sunt solicitate recomandări în acest sens. Avănd deja magazinul online sincronizat cu soluția voastră de ERP, o posibilă noua colaborare se deschide.
Cum facem INTEGRAREA între soluția de tip ERP si Magazinul Online?
Alocăm o ECHIPĂ interdisciplinară de profesioniști
cu peste 15 ani de experiență în domeniu
Alocăm o ECHIPĂ  interdisciplinară de profesioniști
Business Analyst
Analizează procesele de business
Alocăm o ECHIPĂ  interdisciplinară de profesioniști
Software Arhitect
Structurează arhitectura digitală
Alocăm o ECHIPĂ  interdisciplinară de profesioniști
Project Manager
Coordonează echipa internă
Alocăm o ECHIPĂ  interdisciplinară de profesioniști
BackEnd Developer
Implementează tehnic integrarea
Facem o ANALIZĂ DE BUSINESS detaliată
Clienți
Produse
Prețuri
Stocuri
Comenzi
Facturi
Primul pas este o analiză amănunțită a proceselor de business ale clientului. Fiecare aspect cheie al integrării este stabilit din timp. Detalii precum specificul clientului și procesele interne sunt clarificate în această etapă. Are loc colectarea cerințelor de la toate departamentele relevante pentru a înțelege nevoile specifice de integrare (clienți, produse, prețuri, stocuri, comenzi, facturi).

  • Clienți: Integrarea permite gestionarea centralizată a datelor clienților, oferind acces facil la profilurile clienților, istoricul achizițiilor, limite de credit, conditionarea comenzilor.
  • Produse: Se stabilește cheia de unicitate pentru identificare, câmpurile care vor fi sincronizate și metodele de import (total, parțial, la modificări).
  • Prețuri: Gestionarea automată a prețurilor permite ajustări dinamice și promoții care se reflectă imediat pe toate platformele, asigurând acuratețe deplina.
  • Stocuri: Monitorizarea în timp real a inventarului pe diferite depozite minimizează situațiile de epuizare și de suprastocare, contribuind la menținerea unor niveluri optime de stoc și la îmbunătățirea eficienței în procesarea comenzilor
  • Comenzi: Procesarea centralizată a comenzilor prin ERP asigură o urmărire eficientă, procesare rapidă și expediere optimizată, reducând întârzierile și erorile.
  • Facturi: Emiterea automată a facturilor prin ERP îmbunătățește acuratețea, conformitatea și generarea la timp a facturilor
Realizăm IMPLEMENTAREA
Dupa realizarea analizei initiale, Integrarea unui ERP cu o platformă de e-commerce poate fi structurată în următoarele etape:

  • Evaluarea sistemului actual: Analizarea infrastructurii curente de ERP pentru a identifica posibilitatile tehnice de integrare (sistem API, etc)
  • Stabilirea arhitecturii de integrare: Crearea unui plan detaliat care descrie modul în care ERP-ul va interacționa cu platforma de e-commerce, inclusiv fluxurile de date și punctele de integrare esențiale.  Parametrii de interogare și exemplele de request sunt verificate pentru fiecare metodă de actualizare. 
  • Implementare și formare: Implementarea soluției de integrare și pregătirea echipelor pentru utilizarea eficientă a noului sistem integrat.
  • Testare și validare: Implementarea unei faze de testare pentru a valida că integrarea funcționează conform așteptărilor, inclusiv teste de stres, securitate și fluxuri de date.
  • Monitorizare și optimizare: Monitorizarea continuă a performanței sistemului integrat și ajustarea proceselor pentru a asigura o funcționare optimă și adaptabilitate la schimbările de business.
GARANȚIA REZULTATELOR obținute? COMPANII DE SUCCES își bazează departamentele de sales & marketing pe noi.
Integrarea magazinului online cu ERP-ul companiei: Utilitate sau necesitate?
Într-o lume tot mai digitalizată, companiile care dețin magazine online se întreabă adesea dacă mai pot performa fără o integrare cu ERP-ul intern (sistemul de gestiune internă). Este această integrare o alternativă sau o nevoie stringentă pentru afacerile moderne?
articol integral
Libertatea de a-ți defini Politica de Prețuri B2B și B2C in eCommerce
Pentru a rămâne competitivi și a se adapta rapid la schimbările din piață, comercianții au nevoie de un control deplin asupra strategiei lor de prețuri. Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei platforme de eCommerce personalizate este flexibilitatea pe care aceasta o oferă în stabilirea și gestionarea politicilor de preț.
articol integral