CUM SA TRANSFORMI UN SITE CORPORATE INTR-UN SITE DE GENERARE DE LEAD-URI?
50% mai multe programari online

26% cresterea traficului datorita unei bune planificari SEO
30% cresterea bazei de date de adrese de e-mail pentru trimiterea de newsletter
Clientul nostru | MEDSANA

Medsana este filiala locala a Athens Medical Center si Asklepios Cliniken, grup cu o experienta de peste 25 de ani in servicii medicale private si care detine in prezent un lant de clinici specializate si spitale in Europa si SUA.

Provocarea noastra

Criza economica a determinat companiile sa-si reduca bugetele pentru avantajele medicale oferite angajatilor.

Clientul nostru a avut ca obiectiv sa creasca cifra de afaceri provenita din furnizarea de servicii medicale catre persoane fizice si, deasemenea, sa creasca cifra de afaceri provenita din serviciile medicale pe care compania are avantaje competitive.

Un alt obiectiv a fost acela de a reduce costurile alocate call-center-ului, prin cresterea numarului de programari venite din online si printr-o informare mai buna si mai rapida a pacientilor inainte de a suna la Medsana.

Echipa alocata
ONLINE MARKETING SPECIALIST
9 ani experienta in marketing on-line
CONVERSION
DESIGNER
peste 150 de proiecte implementate
SENIOR WEB
DEVELOPER
certificare zend PHP
SEO
SPECIALIST
5 ani cu rezultate SEO exceptionale
Procesul
1.
STUDIU - O analiza in profunzime a detaliilor de marketing si business pentru stabilirea celor mai importante functionalitati

Medsana este unul din cei mai vechi clienti ai nostru, cu o colaborare ce tine de aproape 10 ani. Am dezvoltat toate cele 3 variante de site pe care le-au avut pana acum, iar project manager-ul nostru alocat pe acest proiect a devenit specialist in comunicarea online pe domeniul medical. Am stabilit obiectivele de atins: cresterea numarului de programari online, cresterea traficului printr-un site gandit optim pentru SEO, reducerea timpului petrecut la telefon de catre operatorii Medsana (prin formularele de programare pe care le primesc, operatorii stiu deja la ce specialitate medicala si la ce medic doreste clientul respectiv sa se programeze). Am propus o arhitectura de conversie eficienta: meniurile de navigare, structura de site, stabilirea traseului optim pentru ca vizitatorul sa ajunga la informatia de care are nevoie, alegerea celor mai potrivite elemente de conversie (diferitele formulare de programare). Toate specificatiile au fost trecute in documentul de analiza.

2.
DESIGN - Design orientat spre performanta pentru obtinerea celor mai bune rezultate de ergonomie si conversie.

Identificarea posibilelor rute de comunicare, head-line-urile, imagini, elementele de call-to-action, butoanele de comanda, elementele contextuale de actiune etc. Realizarea machetelor grafice. Am livrat clientului un design atractiv, cu elemente intuitive de navigare pentru a evidentia cat mai bine avantajele comnpetitive ale Medsana pe piata locala. Revizuirea machetelor grafice pe baza feedback-ului venit de la client.

3.
DEVELOPMENT - Professional development for a fast web experience

Clientul nostru si-a dorit un website care sa se incarce rapid indiferent de viteza de conectare la internet a vizitatorilor, sa fie ok vizualizat pe toate broswer-ele si device-urile. Pe baza documentului de analiza agreat si utilizand ultimele tehnologii in domeniu, am dezvoltat: baza de date, zona de administrare a site-ului si functionalitatile din front-end (ceea ce vede vizitatorul). Programatorii nostri cunosc importanta utilizarii ultimelor versiuni ale limbajelor de programare folosite (PHP si MySql), a scrierii codului intr-o maniera curata, usor de inteles, a dezvoltarii modulare, programarii OOP si a utilizarii metodei "agile". In acest fel am livrat clientului nostru o solutie customizata pe ceea ce a avut concert nevoie de la un website cu functionalitati avansate.

Solutia propusa

 

Medsana ofera o gama variata de specialitati medicale, are peste 150 de medici si detine 3 centre medicale in 2 orase. Solutia pe care am furnizat-o a fost una orientata spre client, utilizatorii avand posibilitatea sa se programeze cu usurinta, indiferent de maniera in care isi cauta informatiile: fie ca stiu foarte bine oferta Medsana, fie ca sunt in cautarea unui anumit medic sau au o problema medicala si doresc consiliere in privinta serviciului medical la care sa se programeze.

HOMEPAGE

 • Programare rapida: clienti se pot programa extrem de usor, completand doar cateva campuri utile operatorilor de la Medsana pentru a-i aloca medicului si departamentului potrivit.
 • Anunturi importante pentru client: cea mai importanta zona din homepage, utila pentru a transmite clientilor anunturi privind ofertele speciale, precum si serviciile medicale noi. Medsana aduce in permanenta servicii sau facilitati noi clientilor sau, astfel incat au avut nevoie in comunicarea catre client de un instrument de informare foarte flexibil: posibilitatea de a adauga rapid texte, poze, inregistrari video etc.
 • Call back: construit pentru a facilita programarea clientilor la serviciile medicale oferite de Medsana. Acest instrument a fost dezvoltat pentru acei clienti care fie nu sunt atat de familiarizati cu navigarea pe internet, fie ca nu stiu exact unde anume sa se programeze pentru o anumita problema medicala. Procedura este destul de simplu: clientul completeaza intr-un formular numarul de telefon si este sunat imediat de un operator Medsana. In acest fel, el poate intra mult mai rapid in legatura cu operatorul Medsana (clientul nu mai este nevoit sa sune la Medsana si sa astepte eliberarea unei linii telefonice, ci este sunat de catre un operator Medsana).
 • Cautare: un instrument eficient de identificare a informatiilor de interes: servicii medicale, investigatii medicale, pregatirea medicala pentru anumite investigatii, medici, articole de interes etc.
 • Programe de preventie: un instrument foarte util de informare pentru a readuce vizitatorii pe site sau pentru a atrage noi clienti interesati de asemenea programe. Este bine stiut ca in Romania nu exista o educatie medicala preventiva: cei mai multi dintre noi ajung la medic cand au deja o problema medicala. Medsana a facut un pas inainte pe piata serviciilor medicale, incercand, printr-o serie de pachete special concepute sa determine clientii sa constientizeze importanta preventiei. Modulul pe care l-am gandit prezinta intr-o maniera intuitiva pachetele concepute de Medsana pentru a  determine clientii actuali si potentiali sa efectueaza controalele periodice pentru depistarea si prevenirea anumitor probleme de sanatate

ECHIPA MEDICALA

 • Programare rapida: o modalitate extrem de rapida pentru efectuarea unei programari la un anumit medic sau specialitate medicala.
 • Ajutor in efectuarea unei programari: clientii care nu stiu unde sa se programeze, trebuie sa completeze un formular in care sa descrie simptomele medicale; mai departe este consiliat de un specialist Medsana privind specialitatea medicala si medicul la care sa se programeze..
 • Echipa de medici: Medsana are peste 150 de medici, de aceea am gandit un sistem de cautare rapida in lista de medici. Vizitatorul poate identifica cu usurinta medicul de care este interesat sau, daca nu cunoaste un anumit medic, poate vedea rapid toti medicii disponibili pe o anumita specialitate medicala.

PAGINA MEDIC

 • Multi clienti sunt interesati de un anumit medic. Am creat pagini dedicate pentru fiecare medic in parte, pagina din care clientii pot afla informatii generale despre medicul de care sunt interesati, serviciile medicale pe care este specializat, precum si programul de lucru pe fiecare clinica in parte. Clientii au la dispozitie formularul de programare chiar din pagina de medic. Operatorii Medsana stiu de la receptionarea formularului la ce medic doreste sa se programeze clientul respectiv. Astfel, se scurteaza foarte mult timpul petrecut la telefon de catre operator, intrucat acesta, cand contacteaza clientul, stie deja disponibilitatea in program a medicului respectiv.
 • In pagina unui medic, am optat pentru afisarea intregii echipe medicale ce activeaza pe specialitatea medicala de care este interesat clientul. Aceasta optiune este extrem de utila pentru client, intrucat in cazul in care medicul de care este interesat nu are program in intervalul de timp dorit de client, acesta se poate orienta catre un alt medic pe aceeasi specialitate.
 • In aceasta pagina am afisat si o serie de inregistrari video pe diverse teme de interes din specialitatea medicala pe care o acopera medicul respectiv. Este un instrument util de informare pentru clientii care, dupa ce isi fac programarea, pot urmari informatii interesante din domeniul respectiv.

APLICATIA MOBILE

 • Aproximativ 30% dintre vizitatorii site-ului, respectiv o medie de 10.000 de vizitatori pe luna, acceseaza site-ul cu ajutorul device-urilor mobile. Luand in calcul acest procent, am dezvoltat o aplicatie mobile ce ofera acestor vizitatori o experienta de navigare mult mai buna fata de varianta desktop.
 • Cele mai importante functionalitati aduse pe mobile sunt:
  • Apelare telefonica - clientii pot suna direct la Medsana, prin simpla alegere a clinicii la care doresc programarea
  • Programare rapida - cea mai rapida modalitate de programare la un anumit serviciu medical
  • Clinicile Medsana - datele de contact pentru fiecare clinica
  • Serviciile medicale - lista cu toate serviciile, prezentate intr-o maniera intuitiva
  • Echipa medicala - lista cu toti medicii; clientii pot vedea rapid informatiile pentru un anumit medic: detalii generale, programul de lucru pentru fiecare clinica in parte, posibilitatea de programare rapida

Home page

Medical team

Doctor page

Rezultatele inregistrate
50% mai multe programari online

26% cresterea traficului datorita unei bune planificari SEO
30% cresterea bazei de date de adrese de e-mail pentru trimiterea de newsletter