La finalul anului 2015 Comisia Europeana a facut publica decizia sa de a inregistra in mod oficial initiativa cetateneasca europeana „Mama, Tata si Copiii”, ce are ca obiectiv definirea unitara la nivel european a termenului de familie si casatorie. Pentru ca initiativa sa fie validata este necesara strangerea a minimum 1 milion de semnaturi (online sau pe hartie).

Avand in vedere importanta site-ului in atingerea obiectivului initiativei, a fost organizata o licitatie internationala. Compania Concept24 a fost desemnata castigatoare. In decursul a 45 de zile de la contractare, site-ul a fost livrat conform specificatiilor si lansat cu succes la nivel european, fiind disponibil la adresa www.mumdadandkids.eu


Care au fost provocarile intampinate?

Incadrarea intr-un termen de realizare foarte scurt

Site-ul a trebuit sa fie dezvoltat intr-un termen scurt, avand in vedere dorinta comitetului de initiativa de a incepe colectarea de semnaturi cat mai rapid. Pentru a livra un proiect de calitate, Concept24 a alocat o echipa dedicata de specialisti (Strategy Analyst, Senior Project Manager, Senior Designer, Front-end Developer, Back-end Developer) si a derulat activitatile conform unei metodologii proprii (https://www.concept24.ro/despre-noi/metodologie). Site-ul a fost dezvoltat si predat cu succes in termenul agreat contractual, 45 de zile de la demararea colaborarii.
 

Realizarea unui design care sa reflecte valorile promovate de initiativa

Avand in vedere tema initiativei cetatenesti (familia si casatoria), diferentele culturale la nivelul Comunitatii Europene (28 de tari), componenta eterogena a comitetului de initiativa (7 membrii din 7 tari), realizarea design-ului s-a dovedid o provocare. Gratie celor 10 ani de experienta in “conversion and usability design”, Senior Designer-ul echipei Concept24, Catalina Simion, a reusit sa realizeze o interfata grafica care sustine cu succes tema campaniei, elementele de conversie fiind perfect evidentiate si integrate in ansamblul final.


 

Platforma performanta, multi-language si administrare multi-user (24 de limbi, 28 de tari)

Solutia tehnica implementata permite publicarea site-ului in toate cel 24 de limbi oficiale de la nivelul Comunitatii Europene, oferind coordonatorilor nationali din cele 28 de tari posibilitatea de a-si actualiza continutul informational intr-o maniera individuala, printr-un sistem de administrare intuitiv si facil. Adaptarea site-ului la dispozitivele mobile (tableta, telefon), ofera vizitatorilor o experienta de navigare placuta, viteza de incarcare rapida fiind un alt element cheie al solutiei implementate.


Ce feedback am avut?

“Ati facut o treaba foarte buna. Bravo! Servicii profesioniste din toate punctele de vedere:
project management, design si programare.”

Edit Frivaldszki
Presedintele Comitetului de Initiativa 


“Un mare bravo pentru website!” 

Maria Hildingsson
Secretar General al Asociatiei MDK